Untitled: Bloody Heaven

De schaamte die je van jongs af aan wordt meegegeven blijft jarenlang hangen. Door de jaren heen wordt ons geleerd dat doorlekken erg is, menstrueren vies is, en vooral dat alles zoveel mogelijk onzichtbaar moet blijven. Echter, het taboe rondom menstruatie kan er ook voor zorgen dat je er vanuit gaat dat jouw menstruatiepijn of -klachten normaal zijn, en erbij horen, terwijl het gevolgen kunnen zijn van aandoeningen zoals bijvoorbeeld PMDD of endometriose, die blijvende schade kunnen aanrichten. Ook uit dat zich in dubbele taboes, zoals menstruatie armoede. 

Met Untitled maak ik het taboe zichtbaar en bespreekbaar. Ik wil op humoristische wijze laten zien dat er onbewust nog veel schaamte en ongemak aan menstruatie hangt, en hoe we daar tegenin zouden kunnen gaan. Untitled: Bloody Heaven is een speculatieve catalogus voor producten die kunnen helpen bij het zichtbaar maken van menstruatie. 

Met Untitled heb ik mijn rol als ontwerper ingezet om te laten zien dat, hoewel het lijkt alsof er niet echt meer een menstruatietaboe is, er onbewust, in veel kleine dingen, nog veel schaamte en shaming zit. Ik hoop hiermee het gesprek over menstruatie te openen, en bij te dragen aan een veilige en comfortabele omgeving voor menstruerende mensen.